Вход за клиенти
За нас
Условия
Контакти
Златна Сицилия
Знамето на Сицилия

Историята на знамето на Сицилия


 

 

      Знамето на Сицилия в червено и жълто съществува от повече от 700 години. За първи път се появява през 1282 г., когато обединение на сицилианските градове взема решение да изгони от острова всички французи и потушава въстание в Палермо.

      Знамето е в два цвята - жълто и червено, а в центъра е изобразен трискелион – древен символ на три бягащи крака, излизащи от една точка. Символът се използва за първи път от древните гърци, които обикалят Сицилия по море и оприличават острова на триъгълник – тринакриос. Това е и древното име на острова – Тринакрия. И до днес трите крака символизират трите края на Сицилия.

      Палермо и Корлеоне са първите два града, които основават Конфедерацията, изправила се срещу Анжуйската династия. Червеният е бил цветът на Палермо (така е и до днес), а жълтият – на Корлеоне (градът, който е бил земеделската столица на острова).

      Главата в центъра е на Медуза Горгона – чудовището от древногръцката митология, за което се вярвало, че може да вкамени човек само с поглед.

От 2000 г. този флаг се използва официално като знаме на региона. Можете да го видите навсякъде по административните сгради на остров Сицилия, както и на редица продукти, за които производителите искат да акцентират, че са произведени тук или са типични за региона. 


Начало
Почивки и екскурзии
Хотели
Самолетни билети
Пътеводител
За нас
Общи условия
Контакти
"Златна Сицилия" е услуга на туристическа агенция "Бохемия".
© 2020 TA "Бохемия". Всички права запазени.