Вход за клиенти
За нас
Условия
Контакти
Златна Сицилия
08.02.2016 г.
Фестивалът се състои от поредица от представления на фолклорни групи по улиците на град Агридженто, вечерно факелно шествие, изпълнения на народна музика и дегустации на типични сицилиански продукти с бадеми. Събитието по традиция започва с разходка по залез слънце в долината на храмовете (край Агридженто) и продължава със запалване на Факела на приятелство пред входа на един от древните храмове - Конкордия. Най-важното събитие от фестивала се провежда по време на закриването, когато се организира парад от фолклорни групи със сицилиански карети и музикални групи от долината на храмовете. В допълнение,  в подножието на храма Конкордия всяка година се организира художествена изложба. Пред храма на Херкулес пък можете да станете свидетели на церемонията по връчването на наградата "Златен храм", желано признание за всички участвали във фестивала. Наградата се присъжда от международно жури на групите, които са се представили най-добре с танците, песните си и с фолклорните си костюми.
Освен централните събития, които са свързани с плододието, възраждащата пролет и бадемовата реколта, всяка година се провеждат и различни други прояви. Такава е церемонията по избиране на "Мис Пролет" - отличаване на най-красивото момиче сред участващите групи. Съществува и награда за най-красив цветен балкон на улица Атенеа - централната улица на Агридженто.
Историята на този красив Фестивал на цъфналите бадеми започва през 1934 г., когато по инициатива на Д-р Алфонсо Гаетани се отбелязва настъпващата пролет и нейното значение за типичното за Сицилия производство на бадеми. Град Агридженто охотно приел домакинството на този празиник като възможност за популяризиране на природната и архитектурна красота на околността. Мястото се оказва подходящо, защото през пролетта цялата долина се покрива с нежните розови цветове на цъфналите бадеми.
 
Начало
Почивки и екскурзии
Хотели
Самолетни билети
Пътеводител
За нас
Общи условия
Контакти
"Златна Сицилия" е услуга на туристическа агенция "Бохемия".
© 2019 TA "Бохемия". Всички права запазени.